Dendrobium thyrsiflorum-kogemusi?

Siia kirjutage kõigist neist orhideedest, millel oma teemat ei ole. Ja kui te hästi palju kirjutate, siis võib neil vedada ja ühel päeval on neil oma teema.

Re: Dendrobium thyrsiflorum-kogemusi?

PostitusPostitas boo-boo » 26.01.2010, 22:13

Ma küll ei oska konkreetse Dendroobiumi suhtes midagi öelda, aga analoogne leheotste pruunistumine võib muu hulgas olla ka põhjustatud liiga karedast veest või isegi mõnest seenest. Muude võimaluste osas võiks veel mainida kuumastressi - taime jaoks liiga kõrge temperatuur. Täheldasin analoogseid sümptome osade oma Masdevalliate puhul - nii kui kasta kraaniveega või kui temperatuur liiga kõrgeks läheb, kohe leheotsad pruunid.
Your patience will be rewarded.
Kasutaja avatar
boo-boo

PostitusPostitas katrina » 27.01.2010, 15:25

Aitäh Seenehullule ilusa komplimendi eest! :oops:

Märkasin pildil isegi seda peenikest valget pudi.Palja silmaga seda tähele ei panegi.
Uurisin nüüd taime veidi ja ei märkanud tegelikult midagi kahtlast,aga hoian tal mõnda aega rohkem silma peal ;)
Suur pilt taimest iseensest kõige parem ei tulnud,kiiruga tehtud.

Kastan oma taimi sageli dušitades ja ehk see veest jäänud.Ei propageeri siin absoluutselt sellist kastmisviisi,aga kütteperioodil on taimed seni kenasti ära kuivanud ja tolmu saab ka maha.Muidugi jälgin,et kuskile seisvat vett ei jääks,kallutan välja.Vahest kastan ka niisama ,substraadile vett valades.Vesi väga kare ei tohiks olla.Pesumasina parandaja ütles millalgi,et meil siin väga hea vesi,ei teki eriti katlakivi ega midagi :D Aga võib olla peaksin veel siiski veidi seista laskma.

Täna näitas kraadiklaas taime juures 17 kraadi sooja.Ehk peaksingi otsima talle veel jahedama koha.See probleem tekib just talvel.Eelmisel kevadel ära lõigatud pruunid leheotsad edasi pole igatahes läinud.

Igal juhul suured tänud kõigile vastanutele!
Sain mõtteid ,mida järele proovida :roll: :)
katrina

PostitusPostitas Kairo » 31.01.2010, 12:47

Panen pildi oma dendro-systeemist. Parempoolne ja öhuke on thyrsiflorum, vasakpoolne paksjalg nobile-hybriid. Lahenduse pöhjus oli see, et istutushetkel mul polnud kummalegi paremat potti.
http://i451.photobucket.com/albums/qq23 ... ra/001.jpg
Kui seda kookost juba kodus oli, sai ka teine dendro (täpsem liik veel tuvastamisel):
http://i451.photobucket.com/albums/qq23 ... ra/004.jpg
Väiksemat sorti Schomburgkia, mille lehed läksid vastu lampi kärssama:
http://i451.photobucket.com/albums/qq23 ... ra/003.jpg

Mul tuli ykspäev 'äly ja väläys' ehk idee fix - täiesti edukalt saab keerulisi taimi kuivatada ka fööniga :D
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas kristiilense » 31.01.2010, 12:49

Kairo, vahva! Kes seal teisel pildil keramsiidis kasvab?
Liiguta lilli, ja lilled liigutavad sind vastu.
http://album.ee/kristiilense
Kasutaja avatar
kristiilense

PostitusPostitas annamaria » 31.01.2010, 12:58

Kairo, väga mõnusad potid.
Kas esimesel pildil on dendrode ümber see kookose ümbriskiht? Kas teil seal seda müüa ka on, Eestis olen vist korra näinud kookost terves ulatuses müügil, muidu ikka ainult pähkli osa.
Ja nüüd kõik kookose dieedile ja lillepotte meisterdama. ;)
annamaria
Tõsine tegija

PostitusPostitas Üksik » 31.01.2010, 16:44

Väga toredad potid sul Kairo.
Kunagi olid sellistes poolikutes kookostes küünlad müügil. Mõtlesin siis, et põletaks küünla ära ja saaks vägevad potid, aga sinna see mõte jäi. Kahjuks meil keegi eriti kookost ei armasta.
Üksik

PostitusPostitas annamaria » 31.01.2010, 17:07

Olen üritanud selles poolikus koores ühte väiksemat phalet kasvatada, aga see lõppes potti ümberistutamisega. See küünlaaluse poolik koor oli selline hästi madal ja koredat substraati mahtus sinna vähe, see kuivas liigkiiresti ja ilmselt valisin vale taime ka sinna pistmiseks. Puurisin sinna põhja ka augud, et vesi seisma ei jääks. Terve see potiosa jäi ka meeletult suur võrreldes taimega ja taim ei püsinud selles madalas kausis... Seega üks siga, mitu viga, nina kärnas, maa külmand :)
Kairol just hästi need potid tehtud, minu arvates, et seal fikseerub taim hästi.
Vat sellel poolikul oleks vist hea olnud, kui oleksin tema tagumisel küljel blokitaimena kasvatada proovinud.
annamaria
Tõsine tegija

PostitusPostitas Kairo » 31.01.2010, 17:47

See kahe dendro kookos on nö originaalne kookos, otse palmi otsast alla kukkunud ja ära kuivunud/kuivatatud. Kooretykke leidub köikjalt, kus kookos kasvab. Minu omad on kyll kohalikust lillepoest, kuhu need tulid keraamiliste pottide pakkematerjalina. Mul on kaks pala nööriga kokku seotud ja juuksekummiga fikseeritud, kuna nöör kipub ära ködunema.
Keramsiidis kasvav dendrotitt on kas kingianumi vöi biggibumi oma. Sain need tundmatutena. Nii selle kui schomburgkia koorepooliku tegin poekookosest, mis valisin välja just eesmärki silmas pidades. Pöhjaauke on lihtsam puurida enne viljaliha eemaldamist, siis ei lähe koor nii lihtsalt katki. Ylejäänud poolikust tuli vannituppa seebikarp :)
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas Üksik » 31.01.2010, 20:29

Annamaria, ma ikka panen selliseid toredaid vidinaid kõrvale mida millalgi potina või kasvualusena kasutada. Ja kui tekib õige taim, siis hea kohe võtta. Mulle garaazis kohe riiul selle jaoks eraldatud. Sul polnud võibolla jah selle kookosepooliku jaoks õige suurusega taime.
Üksik

Eelmine

Mine Kõik muud orhideed, millel ei ole oma teemat.

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline