Miltoonia

Sugulaseks sobivad brassiad, miltoniad, miltoniopsised, psychopsised, rossioglossumid, tolumniad ja trichopiliad. Loomulikult ka kõiki eelmiste hübriidid ja ka kõik, mida poes nimetatakse kambriateks.

Re: Miltoonia

PostitusPostitas präänik » 26.01.2010, 13:07

Miltoonia on väga tundulik tõesti kastmise suhtes, eelkõige ülekastmise suhtes. Kui taim on siiani poesubstraadis, siis on taimel juurepalli keskel kas sambla või kivivilla tropp. Isegi ka paremal tahtmisel ei kuiva see tropp seal keskel nädalaga läbi. Seega, pakkun, et liigniiskus või halvimal juhul juurekahjus.
Viimati muutis präänik, 26.01.2010, 17:34, muudetud 1 kord kokku.
Kui on probleem, tõmba lõuga või tosserda taimi.
http://www.orhidee.pri.ee/
Kasutaja avatar
präänik

PostitusPostitas lipelgas » 26.01.2010, 13:20

mullegi tundub, et kastmisvigadest tuleb probleemi põhjust otsida. kui taim on poesubstraadis, siis tasuks see lahti harutada ja vaadata, mis potis toimub. siis on seal kindlasti ka see vettpidav tropp keskel, mis tuleb kindlasti eemaldada. lehtede välimuse järgi otsustades on taim veepuuduses, mis enamikel juhtudel on tingitud ülekastmisega hävinenud juurtest. miltoonia kuulub nende orhideede hulka, mis ei taha kahe kastmise vahel krõbekuivaks kuivatamist, kuid liigniiskus on talle palju ohtlikum kui paksude juurtega orhideedele. seega paras balansseerimine kahe halva vahel ;)
orhideekasvatus on karmide naiste karm spordiala. see ei ole mingi sumo ega poks, kus üksteist hellitatakse.
http://lipelgas.wordpress.com/
Kasutaja avatar
lipelgas
Tõsine tegija

PostitusPostitas boo-boo » 26.01.2010, 17:30

Ma kipun ka arvama, et juurtega võivad olla pahad lood, mis ennekõike seotud kastmisega. Mul oli kunagi üks Oncidium, mille lehed samamoodi krussi tõmbasid (mitte mul ei vea nende Oncidiumidega :roll: ). Lähemal uurimisel selgus, et juured olid suures osas hävinud.
Your patience will be rewarded.
Kasutaja avatar
boo-boo

PostitusPostitas kristiilense » 26.01.2010, 21:33

Oncidiumid ja nn. cambriad ehk odontoglossumi hübriidid tunduvad olevat sellised taimed, kes tunnevad end hästi suuretükilises ja kiirelt kuivavas substraadis, kusjuures kastmine peaks käima täpselt vastavalt vajadusele, ehk siis üsna tihti ja mitte vetitades. Kasutan pritsi, tugevam kastmine käib väetamisega koos. Nagu ma kuskil juba mainisin, olen hakanud väiksemaid once korvis kasvatama. See on muidugi selline korraliku vanainimese süsteem - juuri pritsin igal hommikul, suurema kuumusega isegi paar korda päevas.

Konkreetselt miltoonia tahab jahedamat ja niiskemat õhku. Näiteks suvel välisõhus - varjulises kohas - on ta väga õnnelik. Juurehooldus on samamoodi täpne nagu oncidiumilgi, seisev niiskus - vettinud substraat, uputamine - tapab. Mulle nii meeldib kuskilt loetud mõte, et orhideesubstraadi kõige tähtsam koostisosa on ÕHK. Kui oncidiumi ja miltoonia substraate võrrelda, siis võiks miltoonia oma olla lihtsalt peeneteralisem, aga ikkagi samamoodi õhuline.
Viimati muutis kristiilense, 27.01.2010, 22:48, muudetud 1 kord kokku.
Liiguta lilli, ja lilled liigutavad sind vastu.
http://album.ee/kristiilense
Kasutaja avatar
kristiilense

PostitusPostitas nublu » 26.01.2010, 23:52

Tänan kõiki kommentaaride eest. See taim on ümber istutatud ning igasugused samblapallid potist eemaldatud. Olen teda väga ettevaatlikult kastnud, et mitte juuri mädandada, uputanud ei ole ja liigse vee olen alati eemaldanud. Eks ma proovin teda nats pritsida, järsku tõesti on vett väheks nüüd jäänud ning ta on hoopis janus.
Kasutaja avatar
nublu

PostitusPostitas nublu » 23.02.2010, 13:57

Juhhei, mul on vist põhjust rõõmustada. Paistis, et taim oli tõesti kuival mul hoopis. Piserdasin teda nüüd hoolikamalt, lehed on tagasi lahti läinud (vähemalt enamus neist) ning näha on ka pisikest võsukest substraadi ääres. :) Kui nüüd veel taime nii kaugele saaks, et ta õitsema hakkab, oleksin üliõnnelik.
Kasutaja avatar
nublu

PostitusPostitas kiuuu » 13.03.2010, 16:46

Palun veelkord abi.
Jutt siis ikka neist kahest naistepäevaks ostetud miltooniast, milledel hooghännalised kallal. Selle sain selgeks. Nüüd mure, kas peaksin nad ümber istutama? Nad ju õitsevad ja palju õievarrekesi veel tulemas. Aga jah, see sammal pluss hooghännalised. Mida teha???
kiuuu

PostitusPostitas nublu » 13.03.2010, 18:55

Ma arvan, et kui juba kahjurid kallal on, et siis on vist mõtekam tõesti ümber istutada, mis siis et õitseb. Ja kes teab, järsku juurte keskel on ka mingi samblapall või oaas, mis kergesti juuri mädandab. Aga miltoonial on hästi õrnad juured, istutamist tuleb väga hoolikalt toimetada. Mina olen ka ühe oma miltoonia ümber istutanud õitsemise ajal. Mõneks ajaks jäi ta küll mõttesse, kohanes vist uue elukeskkonnaga, aga siis lõi ka veel nuppus õievarrel õied lahti. Läks siis seekord õnneks. Jõudu!
Kasutaja avatar
nublu

PostitusPostitas kristiilense » 13.03.2010, 20:42

Hooghänd ei ole kahjur. Küll aga armastab ta elada liigniiskes ja lagunevas substraadis, nii et omamoodi häiresignaaliks on selle tegelase olemasolu küll.
Liiguta lilli, ja lilled liigutavad sind vastu.
http://album.ee/kristiilense
Kasutaja avatar
kristiilense

PostitusPostitas kiuuu » 14.03.2010, 11:55

Suur tänu kaasaejatele ja toetajatele. Käed juba värisevad aga püüan nad ikkagi ümber istutada kastnud olen ka ainult pritsimise teel toasooja filtri veega. Loodan väga, et ma ei saada neid miltooniate kalmistule. Veelkord tänud!
P.S. Inimeste aitamisega tulen paremini toime!
kiuuu

EelmineJärgmine

Mine Oncidium ja odontoglossum koos sugulastega

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline